Så fungerar mattan

Med jordstaven nerstucken i jorden och mattan inkopplad skickas omgående negativt laddade fria elektroner via sladden ut i hela mattans ovansida.(sidan med logotypen)
Så fort du vidrör mattan med fingret, handen, foten eller annan bar hud tar din kropp del av jordens egna naturliga antiinflammatoriska system.
Varje tillfälle som ni använder mattan är att jämföra med att gå barfota ute på marken. Många rapporterar en omgående förändring i kroppen, andra upplever det  mer gradvis under en längre periods jordning.
Vår universalmatta har en väl tilltagen storlek på hela 900x600 mm och kan därför användas på många olika sätt.
Meditation - Ger dig själv helt nya förutsättningar med rätt balans i kroppen från början. Ett av de absolut främsta användningsområdena!
Sömn och vila - Här har du verkligen chansen att jorda dig en betydande del av dygnet. Kroppen reparerar sig vid sömn och vila och jordning ger din kropp och själ de bästa förutsättningarna. Titta t ex på hur elitcyklister har upptäckt detta. 
Skärmtid - Mattan blir ett snyggt och skönt underlägg vid din arbetsplats. Ytan på mattan fungerar även ypperligt som musmatta. Lägger du mycket tid  i en kontorsmiljö vars omgivning ofta är full av störande elektronik kan detta vara av stort värde.

Hela mattan är konduktiv och leder jorden fantastiskt bra tack vare ett mycket fint pulver av kolfiber som är iblandat i konstlädret. Det finns inga metalltrådar som kan rosta, gå av eller orsaka allergier.

Om du i början känner av symtom som lätt yrsel, stickningar eller huvudvärk kan du koppla ur mattan en stund och låta din kropp vänja sig i etapper. Alla eventuella symtom är dock övergående och kan ses som utrensning i kroppen.
 

Anslut dig på endast några minuter

1. Stick ner hela jordstaven i marken ca 50 cm från husväggen. Anslut den grå jordsladden till staven och trä in kontakten genom lämpligt fönster/altandörr. Var noga så du inte klämmer av den mot något metallbleck eller liknande.

2. Koppla på den vita sladdens kontakt på den grå som tittar fram från fönstret. Klicka fast knappen på mattan. 

Mattan är nu klar att användas!

Som alternativ om det inte fungerar att ansluta till marken utanför går det bra att använda rostfria delar på vattenburna rör i din bostad. Kanske har du vattenburna element eller andra rör du kommer åt i ditt badrum. Se bara till att det är rena rostfria ytor utan färg på eller liknande.
Andra vanliga rostfria detaljer i hemmet som möbler eller  liknande fungerar inte till jordning.

ANVÄND INTE JORDEN FRÅN ELKONTAKTERNA. DETTA INNEBÄR EN RISK FÖR SÅ KALLADE KRYPSTRÖMMAR OCH IBLAND FELKOPPLAD JORD ELLER INGEN JORD ALLS. EXPERIMENTERA ALDRIG MED DETTA PÅ EGEN HAND.

Ett annat väldigt enkelt sätt att jorda mattan via ett vattenburet rör är att använda en så kallad batteriklämma. Finns t ex på Biltema för  40 kr (artikel nr: 35-1670)
Detta är väldigt smidigt om man befinner sig på resande fot mycket och bor på olika hotellrum med olika förutsättningar . 
 

SÄKERHET - Vad händer vid åska?
Alla anslutningssladdar till våra mattor har ett inbyggt motstånd vilket gör det omöjligt för farlig ström att passera genom den fram till mattan men precis som det inte är att rekommendera att gå barfota ute när det finns risk för blixtnedslag i närheten är vår uppmaning att koppla ur mattan vid risk för lokal åska. Att visa stor respekt för en så oförutsägbar, makalöst kraftfull naturkraft som blixtnedslag är ansvarsfullt och logiskt. 

KOMBINERA MEDICIN MED JORDNING
Jordning har en blodförtunnande effekt. Brukar ni redan en blodförunnande medicin bör du rådfråga din läkare innan användning. Det kan finnas anledning att minska på medicineringen om du jordar dig regelbundet (vilket de flesta såklart ser som något längtansvärt.)

SKÖTSELRÅD
Mattan är väldigt enkel att torka av med en lätt fuktad trasa. Undvik starka kemikalier och tvätta den inte i tvättmaskinen. Var försiktig med kontakterna och undvik att dra i sladdarna vid urkoppling utan håll hellre i kontakterna.

JORDSTAVEN
Var varsam med jordningsstaven som är mycket vass för att den ska vara lätt att skjuta ner i marken. Finns det minsta risk för att barn eller ungdomar kan fatta intresse för den i marken så försök antingen gömma den i en rabatt eller buske. Alternativt så kan man försiktigt gräva ner hela staven inlusive kontakt och sladd fram till husväggen.
Sladden är såklart bäst om man spikar upp med små kabelklammer på väggen eller på annat sätt döljer och gör sitt jordsystem fint och lite mer permanent.